Notícies

  Tornar

  15/04/2023

El Club Social de Blanes participa en la jornada de recollida de deixalles a Blanes

‘Apadrina el teu entorn’

Una desena d’usuaris i voluntaris han participat en l’activitat que va tenir lloc dissabte al matí, a la mota de la Tordera.

La idea de participar en aquesta acció va sorgir arran d’una trobada de representants del Club Social de Blanes amb la tècnica i la regidora de Neteja i Residus de l’Ajuntament, Lara Salmeron i Marina Vall-llosada, respectivament. Durant l’intercanvi d’impressions, se’ls va explicar un dels projectes de dinamització i conscienciació que durant aquesta primavera s’estan organitzant perquè es duguin a terme als centres educatius.

Es tracta de l’activitat ‘Apadrina el teu entorn’, on escolars de totes les edats treballen la solidaritat activa, afegida a la conscienciació mediambiental, fent una recollida i neteja de deixalles en llocs propers a l’escola o institut de referència. Des del Club Social es va veure de molt bon ull la proposta, ja que es va considerar que podia suposar diversos beneficis, a banda del més evident de netejar de residus l’entorn.

I és que no tan sols perquè és una contribució a la comunitat, sinó també perquè ajuda a fer créixer el sentiment de satisfacció personal dels usuaris i usuàries que participen al servei. Per tot plegat, es van decidir a posar mans a l’obra i realitzar l’activitat, tot i que amb algunes variacions que van creure més oportunes per adaptar-ho.

Enlloc de fer la jornada a prop de la seu social de l’entitat, anirien a un entorn natural. En aquest cas, la riba de la Tordera, on lamentablement acostuma a haver-hi força deixalles perquè està molt allunyada del nucli poblat del municipi. L’Ajuntament va proveir les voluntàries i voluntaris del material necessari per fer l’activitat: guants, bosses d’escombraries de grans dimensions, així com alguns estris adequats.

FONT: https://www.blanes.cat/docweb/2023-04-17-neteja


 

  Tornar