Notícies

  Tornar

  01/07/2019

Demà, el Club Social El Cercle estrena l’obra de teatre “Assaig fatal”

L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques i el Club Social “El Cercle” de l’entitat estrenen demà l’obra de teatre “Assaig fatal”. Es tracta d’una comèdia que narra la història d’una representació teatral ubicada en una funerària al voltant d’un fèretre. És el colofó a tot un any de treball del taller de teatre organitzat per promoure les habilitats socials dels usuaris.

Segons explica David Estany, director de l’obra i professor de teatre de l’associació de familiars, la proposta està pensada per passar una “bona estona i fer riure a l’espectador”. L’obra es durà a terme al Teatre del Centre Cívic de Sant Narcís de Girona, a les 16.30 hores. L’entrada funciona amb taquilla inversa. 

L’ús del teatre per promoure les habilitats socials

El taller de teatre és un de les primeres activitats que  l’Associació Família i Salut Mental va impulsar en els clubs socials per creure en el seu valor com a instrument terapèutic. De fet, “Assaig Fatal” és el vuitè títol que s’estrena a dalt d’un escenari.

La qüestió és que l’ús de les arts escèniques aporta beneficis a la persona que les pràctica tant a nivell cognitiu, com emocional i social. Segons el psicòleg de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Eduard Palomé, “està demostrat que el teatre reforça l’autoestima, la capacitat de comunicació i altres habilitats socials i ajuda a trencar els estereotips vers la salut mental”. Per la seva banda, el professor del taller de teatre, David Estany, parla de la “seguretat i confiança“ que l’escenari genera en els actors. “Els aplaudiments finals després de tot un any de treball fan feliç al grup”, afirma.

  Tornar

Aquest lloc web fa servir cookies per aportar una millor experiència de navegació i un servei més personalitzat. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació | Acceptar